Iso whey zero to preparat najwyższej jakości, który nie zawiera dodatków cukru, laktozy ani glutenu. To wysokiej jakości izolat białka serwatkowego, którego głównym składnikiem jest Native Whey Isolate z dodatkiem BCAA oraz glutaminy. Produkt został starannie opracowany, zawiera wyselekcjonowane składniki, które skutecznie poprawiają określone parametry organizmu. 

Kto powinien wybrać Iso Whey Zero?

Produkt przeznaczony jest dla osób:

  • poszukujących źródła białka. Preparat zawiera aż 88% białka, przez co przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej, a także zdrowych kości,
  • uczulonych na laktozę, gluten, unikających spożywania cukru,
  • poszukujących dobrze wchłanialnego, potreningowego produktu białkowego, który gwarantuje lepszą regenerację,
  • preferujących przyjemne i różnorodne smaki.

Dlaczego ta odżywka białkowa jest skuteczna?

Izo Whey Zero charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które jest podstawowym składnikiem odżywczym niezbędnym w budowie ciała, zwłaszcza mięśni. Białko zbudowane z aminokwasów wspiera utrzymanie masy mięśniowej w przypadku osób trenujących, ale wspomaga również standardową, codzienną dietę, uzupełniając niedobory białka. Osoby regularnie trenujące potrzebują większej ilości białka. Zapotrzebowanie na ten składnik odżywczy wzrasta także wraz z wiekiem. Prostym, zdrowym i skutecznym rozwiązaniem na uzupełnienie potencjalnych braków lub prawidłowe zbilansowanie diety jest suplementacja. Aby dostarczyć organizmowi potrzebną ilość białka, wystarczy białko w proszku, shaker, odpowiednia ilość wody lub mleka. Proszek białkowy jest lekkostrawny i w odróżnieniu od konsumpcji dużej ilości mięsa, nie wywołuje zakwaszania organizmu. Proszek można otrzymywać zarówno ze źródeł odzwierzęcych, jak i roślinnych, a także wariantów mieszanych. W drugiej opcji produkt jest również odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wchłanianie sproszkowanego biała zajmuje od 30 do 40 minut. Istnieje również opcja wchłaniania umiarkowanego (1-2 godziny) lub wolnego (ponad 2 godziny). Czas wchłaniania zależy od czynników indywidualnych.